Tjäna extra pengar på din bostad!

Tyvärr är det mycket vanligt att lägenheter, hus och lokaler har fel mått enligt vad som är angivet. Felmätta bostäder kan lätt leda till tvister mellan den som ska köpa bostaden och den person som säljer bostaden. Även mäklaren kan bli indragen i en onödig konflikt som egentligen är mycket enkel att lösa. Hur gör man då? Det absolut smidigaste är att anlita en professionell firma som har utbildade areamätare som kan ge dig en exakt uppmätning på din bostad eller lokal.

 

En areamätare är extremt skicklig och mycket noga i sin precision av mätningen för att resultatet ska bli så korrekt som möjligt. Areakorrekt är ett mycket professionellt och kunnigt företag som hjälper både privatpersoner och företag med areamätning.

 

Ofta är det inte speciellt kostsamt att anlita en areamätare, i relation till hur enkelt man kan lösa en konflikt mellan två parter. Även stora andra förmåner kan vara att det visar sig att din bostad är faktiskt större än vad du räknat med. Ibland kan det till och med skilja flera kvadratmeter! Är fallet så att din bostad är mindre än vad du faktiskt fick i uppgift vid köpet av din bostad, är det tyvärr inte så mycket du kan göra åt saken. Det är köparens ansvar, så kallad undersökningsplikt, att undersöka bostaden inför ett potentiellt köp. Bland annat ska man då stämma av att måttet av antalet kvadratmeter är korrekt enligt bostadens uppgifter och planritning. Därför är det mycket lönsamt att anlita en areamätare inför ditt köp av din drömbostad. Det är alltid enklare att göra en bedömning om bostaden är värd sitt pris när man har rätt uppgifter framtagna om objektet. Ofta är det bättre att vara säker än osäker vid stora beslut, som att köpa en bostad, som oftast är en av de dyraste köpen vi gör i livet.